Goed elektrotechnisch advies maakt het verschil

Soms ligt de toegevoegde waarde van een elektricien niet in de complexiteit van de klus, maar in het advies naar de klant. Door goed advies kan tijd, geld en moeite bespaard worden. Voor Dhr. Akerboom uit Noordwijk hebben we in één dag drie klussen uitgevoerd. Bij alle drie de klussen hebben we de meeste waarde kunnen toevoegen in het advies dat we hebben gegeven om het eindresultaat mooier, goedkoper en veiliger te maken.

Soms ligt de toegevoegde waarde van een elektricien niet in de complexiteit van de klus, maar in het advies naar de klant.

Drie leuke elektra werkzaamheden om de woning te verbeteren

Dhr. Akerboom kwam naar ons toe met drie problemen. De eerste wens die hij had was elektriciteit in zijn carport. Het probleem was dat de fundering van het huis in de weg zat waardoor er geen stroomkabels naar de carport konden. De tweede uitdaging waar deze klant hulp bij wilde was het aanleggen van verlichting op zijn terras op de eerste verdieping van zijn huis. Tot slot had hij al een tijdje het probleem dat zijn elektrische terrasoverkapping niet goed was aangesloten waardoor deze niet altijd goed functioneerde.

De oplossing

Voor de elektriciteit in de carport was het idee van de klant om een gat onder de fundering van het huis door te graven waar de elektriciteitskabels doorheen moesten. Wij hebben de klant geadviseerd om dit anders aan te pakken en een gat door de fundering heen te boren. Dit scheelt een hoop tijd en geld omdat die niet een meters diep gat onder zijn huis hoeft te graven. Wij hebben de taak van het boren op ons genomen.

Nadat we het gat hadden geboord hebben we een groep aangelegd en daarbij de klant direct de mogelijkheid gegeven om grondspots in zijn voortuin aan te leggen.

Het tweede project

Het tweede project waarin ons advies de klant heeft kunnen helpen ging over het aanleggen van verlichting op zijn terras. De klant zat met zijn handen in het haar over de mogelijkheden voor het ophangen en uitkiezen van de verlichting. Om dit op te lossen hebben we een rvs-kabel over zijn terras heen gespannen waar we Phillips HUE-lampen op gemonteerd hebben. Deze twee lampen zijn met een smartphone app te bedienen en kunnen van kleur veranderen. Het voordeel van deze lampen is niet alleen het mooie licht dat ze geven, maar ook het enorm lage energieverbruik wat op lange termijn kosten bespaart.

Tot slot hebben we ook gekeken naar de elektrische terrasoverkapping die niet goed werkte. Het bleek dat de aansluiting via een schakeling tussen de overkapping en de voeding niet functioneerde. Nu hebben we de overkapping direct op de voeding aangesloten waardoor hij wel weer goed zijn werk doet.

Het resultaat

We hebben een dag hard moeten werken, maar wel de drie bovenstaande klussen af gekregen. De klant kan nu genieten van een terras met werkende overkapping, mooie verlichting en zijn carport heeft heel praktisch 5 stopcontacten en goede verlichting. Dit alles is op een efficiënte en voordelige manier bereikt.

Spoed? Bel 06-23338885