Thuisbatterij kopen en installeren 

Geïnteresseerd in het kopen van een thuisaccu? Op zoek naar kundig advies over het combineren van zonnepanelen met een thuisbatterij? Benieuwd naar het benodigde vermogen, de prijs en wat je kunt besparen? De experts van Van Bentem helpen je graag op weg, en verzorgen desgewenst de volledige installatie. 

Bel 085-0043862

Thuisbatterij kopen en installeren 

Geïnteresseerd in het kopen van een thuisaccu? Op zoek naar kundig advies over het combineren van zonnepanelen met een thuisbatterij? Benieuwd naar het benodigde vermogen, de prijs en wat je kunt besparen? De experts van Van Bentem helpen je graag op weg, en verzorgen desgewenst de volledige installatie. 

Hoe werkt een thuisbatterij? 

Met een thuisbatterij sla je stroom op om later te gebruiken. Bijvoorbeeld de stroom die je zelf opwekt met zonnepanelen. Maar ook zonder zonnepanelen kun je stroom opslaan met een thuisaccu. In dat geval koop je de stroom van de energieleverancier tijdens de uren dat het stroomtarief het laagst is, en maak je gebruik van de batterij wanneer de stroom het duurst is. 

Op die manier kun je profiteren van je goedkope stroom op dagen dat stroom juist het duurst is. Laad je accu op als de zon schijnt, en gebruik de stroom wanneer het bewolkt is. Zo maakt een thuisbatterij je minder afhankelijk van het stroomnet. En bespaar je geld op de langere termijn. 

 Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet 

Afhankelijk van het type accu, het vermogen, de hoeveelheid stroom die je verbruikt en de hoeveelheid zonnepanelen die je hebt, kun je je huis urenlang van eigen stroom voorzien. In andere gevallen zelfs dagen. Wel speelt de tijd van het jaar hierbij een rol. ’s Winters wek je meestal niet genoeg energie op om je batterij volledig mee op te laden. En zomers wek je misschien wel meer op dan de batterij kan opslaan. Je blijft dus altijd in bepaalde mate afhankelijk van het elektriciteitsnet. 

Thuisaccu 20 kWh of 100 kWh? 

Natuurlijk is de ene thuisbatterij de andere niet. Naast verschillen in kwaliteit, zijn er grote verschillen in vermogen. Zo kom je op de markt van alles tegen: thuisbatterijen met een vermogen van 5, 20 of zelfs meer dan 100 kWh. Voor een gemiddeld huishouden volstaat een thuisbatterij met een capaciteit van 5 tot 10 kWh. Voor grote huizen kan dit oplopen tot 20 kWh. Ter vergelijking: 10 zonnepanelen van 365 wattpiek wekken gemiddeld zo’n 8 kWh per dag op, afhankelijk van het seizoen. 

Project Ibiza

Kosten van een thuisaccu 

De kosten van een thuisbatterij verschillen. Een gemiddelde gezinswoning heeft over het algemeen voldoende aan een batterij met een vermogen van 6 kWh. Hiervoor moet je denken aan zo’n € 5.000, exclusief installatiekosten. Kies je voor meer vermogen, dan vallen de kosten ook hoger uit. 

Besparen met een thuisaccu 

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoeveel geld kan ik besparen met een thuisaccu? Ook dat verschilt per huishouden. Je gezinsverbruik, de kwaliteit en het vermogen van de accu, eventuele energiepremies en je energiecontract zijn allemaal van belang. De gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij ligt momenteel tussen de 8 en 14 jaar. 

Heb je zonnepanelen? Dan bespaar je in 2023 nog niet op je stroomrekening met een thuisaccu. Dat komt door de salderingsregeling, die vanaf 2025 stapsgewijs wordt afgebouwd. Je leest hier meer over in ons blog Thuisbatterij kopen: hier moet je op letten. 

Thuisbatterij combineren met zonnepanelen en laadpalen 

Een thuisbatterij slaat direct je zonnestroom op. Die stroom kun je gebruiken om de wasmachine of vaatwasser te laten draaien, maar ook om je elektrische auto mee op te laden. Ook interessant: sommige elektrische auto’s kunnen bidirectioneel laden. Dat betekent dat de batterij in de auto als thuisbatterij kan worden gebruikt. Handig, want autoaccu’s hebben veel meer vermogen dan de gemiddelde thuisbatterij. Laat je hierover informeren door je autodealer of een erkend elektricien. 

Project op Ibiza: klimaatneutraal huis met zonnepanelen en thuisbatterij 

Onze specialisten hebben een uniek project uitgevoerd op Ibiza: we maakten een huis met zwembad klimaatneutraal. Dit kregen we voor elkaar door zonnepanelen te installeren in combinatie met een accupack van 15 kWh. Naast de positieve impact op het milieu biedt deze oplossing ook financiële voordelen, aangezien energie op het Spaanse eiland niet goedkoop is. Dat maakt dit project voor de bewoners een waardevolle investering die zichzelf uiteindelijk terugverdient. 

Waarom kiezen voor een thuisbatterij?

• Bespaar op je energierekening
• Profiteer optimaal van je zonnepanelen
• Stroomuitval? Geen probleem, je hebt een back-up
• Minder afhankelijk van het stroomnet
• Laad je auto op met je zelfopgewekte elektriciteit
• Word een duurzame pionier

Thuisbatterij laten installeren door erkend elektricien

Interesse in het aanschaffen van een thuisbatterij? Op zoek naar elektrotechnisch advies over thuisaccu’s in combinatie met laadpalen en elektrische auto’s? Of kundig advies op maat nodig? De elektriciens van Van Bentem staan klaar om je te helpen. Neem contact met ons op.

Twijfelt u nog ergens over? Veel gestelde vragen

  • image/svg+xmlimage/svg+xml
    Hoe snel kan ik mijn groepenkast laten vervangen?

    Bij van Bentem Elektrotechniek vervangen wij uw groepenkast binnen nu en 2 weken.

    Uw groepenkast aanpassen c.q. vervangen is nodig voor o.a.

    • Elektrisch koken
    • Zonnepelen
    • Laadpalen
    • Warmtepompen
    • Omzetten van 1 fase naar 3 fase
    • Verouderende Groepenkasten
    • Voorkomen voor brand
    • Voorkomen van waterschade/bliksemschade
  • image/svg+xmlimage/svg+xml
    Hoe kan ik het beste energie besparen?

    Van Bentem Elektrotechniek adviseert u graag over het besparen van energie.

    Wij hebben jarenlange ervaring in het bieden van slimme elektra oplossingen.

    • Maak gebruik van ledverlichting
    • Slimme thermostaat
    • Gebruik van lichtdimmers
    • Alle stekkers uit het stopcontact laten
    • Wasmachine laten draaien in daluren
    • Zonnepanelen aanschaffen
    • 2e koelkast uitschakelen 
    • Boilers uitschakelen die niet gebruikt worden

    Uiteraard zijn er nog meer slimme oplossingen om energie te besparen, neem hiervoor gerust op met de specialist van Bentem Elektrotechniek.

Spoed? Bel 06-23338885