Elektrische kookplaat aansluiten

Laat Van Bentem Elektrotechniek jouw nieuwe elektrische kookplaat of oven aansluiten.

Bel 085-0043862

Veilig de kookplaat laten aansluiten

Een keukenhandelaar en/ of installateur is meestal geen erkend elektricien en we zien vaak dat apparatuur ondeugdelijk is geïnstalleerd en in de groepenkast storingen veroorzaakt. De verzekeraar en de fabrikant van de apparatuur eisen ook dat dit door een erkend installateur wordt uitgevoerd.

Benodigdheden aansluiten elektrische keukenapparatuur

We helpen met het aanleggen van een perilex aansluiting en het eventueel uitbreiden van de groepenkast met een kookgroep of fornuisgroep.

Wat is een Perilex aansluiting?

Elektrische keukenapparatuur zoals een kookplaat of oven met een hoog stroomverbruik heeft niet een tweepolige- maar een vijfpolige stekker. Deze zogenaamde perilex aansluiting voorkomt dat je hierop de stekker van een ‘gewoon’ apparaat aansluit.

Kookgroep of fornuisgroep in de groepenkast

In de groepenkast moet een fornuisgroep zitten om de juiste hoeveelheid stroom naar de perilex aansluiting te leiden. Zit deze er niet in dan installeert onze elektricien deze direct voor jou.

Vermogen kookplaat + loze leiding keuken

We horen graag welk vermogen de kookplaat heeft. Is dat 7,6/7,7 of 9,2? geef dat door als jou contact met ons opneemt. Verder moet er een loze leiding zitten, zodat wij daar een groep naar toe kunnen trekken voor een juist vermogen.

Aansluitgarantie van de erkend elektricien

Onze elektricien heeft voor elk merk en type groepenkast een geschikte groep op voorraad. Als de kookplaat is geïnstalleerd dan wordt de installatie gecontroleerd, getest en nagemeten op isolatieweerstand en aarding. Zodat we zeker weten dat we jou en jouw apparatuur veilig achterlaten.

Social media

Op de hoogte blijven via social media? Volg Bentem via facebook en instagram.

Je kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken via 085-0043862.

Schade, storing en kortsluiting veroorzaakt door het verkeerd installeren van een kookplaat valt niet onder de fabrieksgarantie. Huur dus altijd een erkend elektricien in voor deze klus.

Offerte keukenapparatuur aansluiten

Wil je weten wat de kosten zijn om jouw keukenapparatuur door een vakman te laten installeren?

Bel 085-0043862

Spoed? Bel 06-23338885