Laadpaal installeren? Dit moet u weten

Laadpaal installeren voor uw elektrische auto? Dan zijn er een aantal zaken om te controleren en af te wegen. De aanpak met betrekking tot de meterkast, het soort laadpaal en het merk dat u kiest. Door direct de juiste keuzes te maken kunt u veel tijd en ook geld besparen. Achteraf aanpassingen moeten maken is zonde. Nog veel belangrijker is uw veiligheid. Een laadpaal installeren op de juiste manier voorkomt gevaarlijke situaties. Voor een goed advies en de inschatting van kosten hebben wij uw input nodig.

Check de volgende zaken voor een goed advies over de installatie van een laadpaal.

Heeft uw elektrische auto een 1-fase of een 3-fase lader?
Heeft u een 1-fase of een 3-fase aansluiting in de meterkast of onbekend?
Bent u afhankelijk van een snelle laadtijd?
Wanneer heeft u de elektrische auto aangeschaft?
Wat is uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik?

(In ons blog Laadpaal aansluiten leest u hoe u controleert welke lader en aansluiting u heeft.)

Met bovenstaande informatie kunnen we bepalen wat de beste manier is om uw laadpaal te installeren. Of er een aparte groep nodig is in de meterkast of niet, en ook of u in aanmerking komt voor een verlaagd tarief en/of subsidie.

Laadpaal installeren meterkast

De aansluiting van de meterkast moet natuurlijk passen bij de lader van de elektrische auto. In veel gevallen is het slim om een aparte groep aan te maken in de meterkast, zodat er geen conflict ontstaat met gebruik van anderen elektrische apparaten met kortsluiting tot gevolg. Met Dynamic Load Balancing is het niet nodig om een de groepenkast uit te breiden. Het is een slimme manier van laden, waarbij het laadvermogen afgestemd wordt op gebruik in huis. Als dit de beste keuze is in uw situatie, kan een netverzwaring wel nodig zijn. In geval van verouderde elektra is veiligheidshalve een installatiecheck aan te raden.

Newmotion laadpaal installeren

Newmotion is de slimme laadpaal van Shell met het grootste laadnetwerk van Europa. Het tankstation van de toekomst, zou je kunnen zeggen. En u kunt er thuis ook één laten installeren. Omdat het een slimme lader is, is het niet nodig een aparte groep in de meterkast te laten maken, wat kosten scheelt. Het slim laden gebeurt in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Mennekes laadpaal in abonnementsvorm. Er zijn verschillende pakketten. Welke u kiest is afhankelijk van het laadvermogen. Tot 3,7 kW of tot 22kW. Er zijn ook verschillen in wel of niet snelladen tussen de pakketten. Het meest uitgebreide pakket heeft ook gebruikersherkenning, een internetverbinding via GPRS en Dynamic Power Management. Een Newmotion laadpaal installeren heeft dus net als de andere merken, verschillende mogelijkheden.

Contact

Afwegingen en keuzes, daar ontkomt u niet aan als u op zoek gaat naar de juiste laadpaal en de manier waarop deze geïnstalleerd wordt.

Wij hebben vaak heel snel gezien wat de voordeligste, veiligste, en meest praktische oplossing is in uw situatie, met uw meterkast, uw auto, uw verbruik etc. Neem contact op voor persoonlijk advies of vraag een offerte aan.

Wilt u meer lezen over laadpalen? Kijk dan eens op onze aparte website ingericht over het installeren van laadpalen.

Social media

Volg Bentem via facebook en instagram

Spoed

Bel 06-23338885

Call Now Button
× Kunnen wij u helpen?