Dit zijn dé lampentrends van 2023

Een sfeervol huis is een goed verlicht huis. Daarom is het belangrijk om na te denken over de verschillende lichtbronnen in je woning of (werk)ruimte. Daarnaast is duurzame en onderhoudsarme verlichting des te mooier. Het is namelijk gunstig voor je portemonnee en het milieu. Om je verder op weg te helpen, vertellen we je meer over de laatste trends op het gebied van verlichting.

Check: duurzame lampen?

Laten we beginnen met een simpele vraag: heb jij nog halogeen- of gloeilampen in huis? Als je in 2023 bij de (duurzame) tijd wil blijven, kan dit eigenlijk echt niet meer. Met ledlampen verbruik je tot wel 85% minder stroom. Én ze gaan langer mee: gemiddeld vijftig keer langer dan gloeilampen. Dat is niet niks. 

Check daarom of je ergens in huis nog ouderwetse gloeilampen hebt hangen, en vervang ze. Je kunt kiezen uit ledlampen van verschillende kleuren en kleurtemperaturen. Buiten of in de gang zijn lampen met een bewegingssensor een ideale optie. Zo zorg je voor lagere stroomkosten, minder onderhoud en een groenere omgeving. Zonder dat dit ten koste gaat van sfeer. Mooi toch?

Vintage lampen: trendy én duurzaam

Sfeerverlichting maakt een enorm verschil. De uitdaging zit ‘m in het vinden van de perfecte balans tussen schoon- en duurzaamheid. Misschien denk je bij duurzaam aan een spiksplinternieuwe lamp. Maar vintage is ook duurzaam. Door een klassieke lamp opnieuw te laten schijnen met een ledlamp, blaas je het verleden nieuw leven in.

Voor tweedehands lampen worden amper tot geen nieuwe grondstoffen verbruikt. Lekker groen, dus. In plaats van een gloednieuwe lamp te kopen, knap je een oude lamp op door bijvoorbeeld die gedateerde gloeilampen te vervangen. Exclusieve vintage lampen zijn niet voor niets dé trend van 2023: duurzaam, klassiek en nog hip ook.

Lichtplan voor duurzame verlichting

Jouw interieur mooi en duurzaam verlichten? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de duurzame lampentrends van dit moment. En we helpen je met het maken van de juiste keuzes. Voor zowel binnen als buiten. Er komt meer technische kennis kijken bij verlichting dan je misschien denkt.

Vragen?

Als je wilt, bekijken we je gehele (woon)ruimte en stellen we een groen en trendy lichtplan voor je op. Neem gerust contact op. 

Spoed? Bel 06-23338885