Het complexe elektriciteitsnetwerk van een bowlingcentrum

Je staat er meestal niet bij stil, maar een bowlingcentrum is een waar walhalla voor elektriciens. In de vloeren, plafonds en muren van een bowlingcentrum krioelt het van een enorme hoeveelheid elektriciteitskabels. De banen, de keuken en de bar leunen zwaar op het elektriciteitsnetwerk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het belang van de verlichting. Al met al een project waar je hart als elektricien sneller van gaat kloppen.

De opdracht

De meeste mensen die strike na strike staan te gooien staan niet stil bij de complexiteit van het elektriciteitsnetwerk dat essentieel is voor een bowlingbaan. Elke baan heeft een los netwerk met piekspanningen tot 2,4Kw. Daarnaast hebben de bar en het restaurant een degelijk elektriciteitsnetwerk nodig om goed te kunnen functioneren. Niet een project dat de gemiddelde huis, tuin en keuken elektricien oppakt. Lucky Bowling Warmond heeft ons benaderd of wij dit project op wilde pakken. Wat wij uiteraard met veel plezier hebben gedaan!

Het project

Een project als dit begint bij de groepenkast. Er moeten enorm grote hoeveelheden stroom door de groepenkast verdeeld moet worden. Het is daarom belangrijk dat de groepenkast dit veilig en zonder kortsluiting te veroorzaken aankan. We zijn daarom begonnen met het installeren van een hoofdgroepenkast die de faciliteiten en kracht heeft die aan de energievraag van het bowlingcentrum kan voldoen. Hierbij vroeg de klant of we rekening konden houden met het plaatsen van meer aansluitingen in de hoofdgroepenkast voor eventuele uitbreiding van activiteiten in de toekomst.

Vervolgens hebben we het verdeelstation omgebouwd, bekabeling getrokken, alles aangesloten voor alle bowlinginstallaties en uiteraard getest. Hetzelfde hebben we gedaan voor het horecagedeelte, voor de verwarmingsinstallaties en de warmtepompinstallaties.

Storingsdienst

Verder is er door het hele pand de LED-verlichting aangesloten. Hiermee bespaart de klant enorm veel energie en dankzij het energieplan en de sfeervolle verlichting van de LED’s is de bowlingsfeer optimaal.

Tot slot fungeren we ook als storingsdienst van het bowlingcentrum. Mochten er problemen aan de elektra ontstaan dan zijn wij de eerste partij die wordt benaderd om dit op te lossen. Dag en nacht. Op zon- en feestdagen.

Van Bentem Elektro Techniek staat klaar voor haar klanten!

Spoed? Bel 06-23338885