Veilige, slimme en duurzame zorgappartementen

Acht maanden lang werkten de experts van Van Bentem Elektrotechniek samen met aannemersbedrijf Jobo de Bouwers aan een uitdagende maar vooral waardevolle klus: oude kantoorruimtes in Den Haag omtoveren tot zorgappartementen. Dertien stuks maar liefst. Bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met als doel het verzorgen van licht, warmte en veiligheid. En die klus is geklaard.

Veilig en verzorgd

De kantoorruimten waren aanvankelijk allesbehalve veilig en verzorgd. Omdat de toekomstige bewoners kampen met fysieke beperkingen, was het voor ons enorm belangrijk daar iets aan te doen. Zo installeerden onze elektriciens een hd-camera bij de ingang van het gebouw, zodat bewoners kunnen zien wie er aanbelt. 

We hebben ook een ontruimingsinstallatie aangelegd bestaande uit meer dan honderd melders voor het detecteren van rook, brand en hitte: in het appartementencomplex zelf, en in het naastgelegen kinderdagverblijf. Mocht er brand uitbreken, dan gaat het alarm direct af en worden de schuifdeuren automatisch geopend. Tevens moest de lift opnieuw worden aangesloten, deze is nu veilig te gebruiken.

Licht en slim

Na het vervangen van de doorgeknipte stroomkabels werden er nieuwe groepenkasten geïnstalleerd. Hierbij werd goed nagedacht over hoe het beter en slimmer kon. Zo kwamen er twee nieuwe hoofdverdelers met meer vermogen (van 1 x 125 ampère naar 3 x 125 ampère) die de appartementen vanuit de gangen individueel van stroom voorzien. Slim, want in het geval van brand is de stroom per appartement afsluitbaar.

Verder hebben we in de nieuwe bergingen aansluitingen geplaatst voor wasmachines. De bergingen ontvangen stroom vanuit het toebehorend appartement. Zo betaalt iedere bewoner naar eigen gebruik. Ook slim.

Warm en duurzaam

De zorgappartementen zijn volledig gasvrij. In het complex hangen 63 infraroodpanelen van elk 500 watt. Deze verwarmen de appartementen op duurzame wijze, en de radiatoren in de badkamers werken op stroom. Zo beperken we de impact op het milieu, maar blijven de bewoners lekker warm.

Deze klus was niet gelukt zonder de medewerkers van Jobo de Bouwers. Over onze samenwerking zeiden ze het volgende: ‘Van Bentem is een goed bedrijf met directe lijnen. Hun monteurs zijn specialisten in hun vakgebied, die hoef je niet veel te vertellen.’ 

Op zoek naar onze kennis op het gebied van warmte, licht, veiligheid en duurzaamheid? Neem contact op met de erkende installateurs van Van Bentem Elektrotechniek

Spoed? Bel 06-23338885