Goede elektricien

Hoe herken je een goede elektricien?

Een goede elektricien nodig? Dan is het goed om een aantal dingen te weten. Het aanbod in elektriciens is groot en de tarieven schieten alle kanten op. Dat de buurvrouw van op de hoek een ‘prima ervaring’ had met een ‘aardige kerel’ wil nog niet zeggen dat dit de meest kundige persoon is voor jouw klus. Dus voordat je er helemaal induikt, hebben wij drie pointers. Zo kun je een ‘goed gevoel’ onderbouwen en wordt de keus een stuk eenvoudiger.

1. Een goede elektricien werkt voor een betrouwbare organisatie

Een indicatie is de organisatie waar de elektricien voor werkt. En dat is weer op te maken uit informatie op de website. Een goede organisatie in de elektrobranche heeft iets op de website staan over veiligheidsnormen en brancheorganisaties. NEN 1010 en 3140 zijn de belangrijkste veiligheidsnormen in de branche en dat zegt veel over de manier van werken van de elektriciens binnen de organisatie. Om te werken volgens deze richtlijnen zijn cursussen gevolgd en certificaten behaald. Techniek Nederland is dé brancheorganisatie voor technisch dienstverleners die zich onder andere inzet voor kwaliteitsbewaking en kennisdeling. Gaat het om bijvoorbeeld beveiligingsoplossingen is VEB is dé brancheorganisatie op beveiligingsgebied en dus ook een indicator dat u te maken heeft met vakmensen. Het betekent namelijk dat er gewerkt wordt volgens VRKI veiligheidsnormen en dat de wet wordt nageleefd.

2. Een goede elektricien heeft goede reviews

Als je als goede elektricien overtuigd bent van je kennis, inzet en service. Durf je durf je ook te laten zien wat klanten over je zeggen. Wij adviseren om hierin verschil te maken tussen quotes die op de website zijn geplaatst en reviews of klantbeoordelingen die via een externe partner verlopen. Vind je een widget van Feedback company of Trustpilot op de website van een elektricien? Dan weet je dat het van echte klanten komt en dat de authenticiteit van de reviews bewaakt wordt.

3. Eerst vragen, dan elektricien kiezen

Pas op voor goed vertrouwen. De elektrotechniek is een branche waarin vaak regels en richtlijnen veranderen. Bijblijven is belangrijk en daarom is het dus helemaal niet gek om de elektricien te vragen naar zijn papieren. Stel ook gerichte vragen met betrekking tot het werk waarvoor je de elektricien zou willen inzetten. Een goede elektricien voor uitbreiding van de groepenkast is misschien geen goede elektricien voor het installeren van een aircosysteem. Daar komt namelijk extra kennis bij kijken. Zo heeft ieder zijn eigen specialismen.

Heb je vragen voor ons? Neem contact op voor informatie over onze elektriciens en maatwerk advies over jouw klus.

Spoed? Bel 06-23338885