Inductiekookplaat aansluiten

Inductiekookplaat aansluiten, veilig en goed

Het aansluiten van een inductiekookplaat moet goed gebeuren. Een verkeerde installatie kan storingen veroorzaken in de groepenkast. Dat is vervelend, en zorgt ook voor een onveilige situatie. Om die reden eisen verzekeraars en fabrikanten ook dat het aansluiten van een elektrische kookplaat of inductiekookplaat uitgevoerd moet worden door een erkend installateur.

 

Aansluiten inductiekookplaat met perilex aansluiting

Om een inductiekookplaat aan te kunnen sluiten is er een perilex aansluiting nodig. Dat is een stopcontact voor de vijfpolige perilex stekker. Zo’n stekker levert dubbel vermogen. In nieuwbouwwoningen is er al zo’n aansluiting. In een wat ouder huis, bij de aanschaf van een nieuwe keuken of bij de overgang van gas naar inductiekoken, moet dit meestal nog worden aangemaakt. Onze elektriciens hebben snel gezien wat er in jouw situatie nodig is.

Inductiekookplaat aansluiten met uitbreiding groepenkast

Soms vraagt een nieuwe keuken om het aanmaken van een kookgroep of fornuisgroep in de groepenkast. Als dit niet gebeurt, levert het niet alleen storingen, maar ook een gevaarlijke situatie op. Er komt dus vaak meer kijken bij deze aansluiting dan in de eerste instantie gedacht. Het inschakelen van een ervaren installateur bij het aansluiten van de inductiekookplaat is dan ook (niet voor niets) vereist. Onze elektricien controleert, test en meet de installatie goed na op isolatieweerstand en aarding. Ons werk is zo gegarandeerd veilig.

Benodigd voor de aansluiting van de inductiekookplaat

We hebben graag eerst even contact met jou om de situatie door te spreken. Het kunnen aansluiten van een inductiekookplaat of een perilex stopcontact vraagt namelijk om een aantal voorwaarden voor wat betreft vermogen en leidingwerk. Ook kunt je dan direct een offerte bij ons aanvragen. Wij adviseren je graag, ook over andere elektrotechnische klussen.

Spoed? Bel 06-23338885