Led verlichting

De voordelen van led verlichting in de tuin

Led verlichting in de tuin heeft, behalve dat het praktisch is in het donker, nog een aantal voordelen. Door er al rekening mee te houden in de ontwerpfase en tijdens de aanleg van de tuin kunt u door de gehele tuin van de voordelen genieten, zonder lelijke bovengrondse snoeren.

Led tuinverlichting is energiezuinig

Een ledlamp verbruikt drastisch minder energie dan een gewone lichtbron. Tot wel 85% procent minder. De voordelen daarvan zijn, behalve de kosten, natuurlijk ook dat het duurzamer is om led verlichting te gebruiken. Een simpele manier om de klimaatverandering te vertragen. En daar zijn wij fan van. We laten niet voor niets elk jaar 80 bomen planten. Natuurlijk geldt de besparing niet alleen voor led tuinverlichting maar overal waar je traditionele lampen vervangt door ledlampen.

Tuinverlichting op basis van led gaat langer mee

Hoe irritant is het als er een lamp stuk is? Een kleine moeite maar toch vaak veel gedoe. Hebben we er een in huis? Waar lagen ze ook alweer? Waar hebben we lamp toen gekocht? En als je in de winkel staat slaat de twijfel toe. Is dit wel de juiste fitting? En bij de verkeerde keuze weer terug. Daar heb je een stuk minder last van bij led tuinverlichting. De levensduur is veel langer en dat betekent dus minder vervangen, minder afval, minder ergernis en gedoe.

Led verlichting in de tuin geeft sfeer 

Voorheen was het nadeel van led verlichting dat er alleen kil, blauwachtig licht was. Tegenwoordig is alles mogelijk met led. Warmere lichtkleuren, met meer of minder intensiteit. Een paar strategisch gekozen lichtpunten in de tuin zorgen dat je niet alleen overdag maar ook ’s avonds plezier heeft van uw mooie tuin. Buiten zitten is gezelliger en ook in de winter is het fijn om van binnen naar buiten te kijken. Er zijn vele soorten buitenlampen om uit te kiezen, ook als je voor led tuinverlichting kiest.

Led verlichting geeft nauwelijks storingen  

Ledverlichting in de tuin goed laten aanleggen en aansluiten? Dat zijn werkzaamheden die je het best door een erkend elektricien laat uitvoeren. Als het eenmaal is aangesloten zijn er niet snel storingen omdat ledlampen en ledstrips nauwelijks warm worden. De kans op doorbranden is daardoor nihil.

Neem contact met ons om een tuinlichtplan te laten maken of voor een vrijblijvende offerte.

Spoed? Bel 06-23338885