Licht en veiligheid voor Helder Carwash

Licht en veiligheid voor Helder Carwash

Helder Carwash uit Lisse is met 1500 m2 oppervlakte de grootste autowasstraat van de Bollenstreek. Met honderden autobewegingen per dag en een hoog energieverbruik, waren ze op zoek naar een nieuwe strategie om de veiligheid te verhogen en de energiekosten te verlagen. De experts van Van Bentem Elektrotechniek bedachten een plan en verzorgden de uitvoering.

Veiligheid in beeld

Bij een carwash manoeuvreren zomaar een paar honderd auto’s per dag door de nauwe wasstraat en het stofzuigerplein. Niet iedere bezoeker is even handig en dan is een ongelukje zo gebeurd. Soms was er onduidelijkheid over wie de schade veroorzaakt had, of dat de deuk of kras er al zat voordat de auto de carwash binnenreed. De camerasystemen van Helder Carwash waren verouderd en niet langer in staat om het (on)gelijk van de klanten of de carwash te bewijzen.

Van Bentem installeerde daarom op verschillende locaties camera’s met 4K-resolutie om vooraf bestaande schade vast te stellen en op cruciale plekken de veiligheid te verhogen. Bijvoorbeeld op het afrijpunt van de wasstraat: als een auto er niet op tijd uitrijdt, wordt dit opgemerkt en kan de wasstraat tijdig worden stilgezet.

Energiezuinig daglicht

Als je auto’s helder schoon wilt krijgen, heb je goed licht nodig. Helder Carwash had op de poetsplekken, het stofzuigerplein en in de personeelsruimtes nog tl-verlichting. De lichtintensiteit van tl voldeed niet langer aan de behoefte, bovendien verbruiken tl-buizen meer energie dan nodig. Van Bentem verving alle tl-verlichting van 110 watt door ledarmaturen van 50 watt.

Op het poets- en stofzuigplein bieden de ledlampen nu daglichtintensiteit. Hierdoor worden de auto’s niet alleen schoner: ook het door de gemeente verplichte energielabel C wordt nu behaald. De verlichting binnen het complex is verder voorzien van bewegingsmelders, zodat de lampen automatisch uitschakelen als er niemand is.

Inbraakbeveiliging

De veiligheid van Helder Carwash is verder verhoogd met de installatie van een nieuw alarmsysteem. Het systeem detecteert openstaande ramen en deuren in het pand en reageert op beweging. De meldingen worden automatisch doorgeven aan de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. De experts van Van Bentem hebben daarnaast ook alle melders getest en schoongemaakt. Hiervoor is eveneens een onderhoudscontract afgesloten, zodat Helder verzekerd is van accurate meldingen en een snelle opvolging om loze alarmen zoveel mogelijk te voorkomen.

Kortom, Helder Carwash kan weer jaren vooruit met beter zicht, verhoogde veiligheid en een lagere energierekening. Zo zien we het graag bij Van Bentem Elektrotechniek. Ook op zoek naar beter licht, meer veiligheid en minder energieverbruik? Neem contact op met de erkende installateurs van Van Bentem Elektrotechniek

Spoed? Bel 06-23338885