Dé verlichtingstrend voor 2022: goud!

De trends op het gebied van verlichting veranderen continu. Tot voor kort was sfeerverlichting in verschillende kleuren populair. Nu zien we een verschuiving naar goud. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Goud ziet er warm en chique uit en de glans zorgt voor een vrolijke, schitterende uitstraling. De gouden trend is dan ook een antwoord op de koele, aardse kleuren die je op dit moment veel in interieurs tegenkomt. Goud biedt daarnaast ook tegenwicht aan industriële trends, zoals het gebruik van staal en glas.

Een gouden combinatie

Goudkleur wordt zowel op de lichtbron zelf als op de armaturen toegepast. Je kunt bijvoorbeeld kopspiegellampen met goudkleurige spiegels kopen. Dan is je lamp een echte blikvanger, ook als hij uitgeschakeld is. Wil je helemaal uitpakken? Kies dan voor een lamp met een goudkleurige lampenkap of een staande lamp met een gouden voet. De lamp mag weer gezien worden in 2022. Goud leent zich overigens ook goed voor combinaties met duurzame, natuurlijke materialen, zoals bamboe of rotan. 

Aan de slag met oud goud

Met een paar klikken heb je online jouw hippe gouden lamp zo gevonden. Maar misschien heb je nog oude armaturen die met een lik goudverf weer helemaal van nu zijn? Die oude lamp van je oma wordt dan in een handomdraai letterlijk een gouwe ouwe.

Als je zelf aan de slag gaat met oude armaturen, is het wel van belang om de staat van de bedrading en de fitting goed te controleren. Zitten er geen breuken in de elektriciteitsdraad? Is de isolatielaag om de stroomdraad niet gebarsten? Is jouw lamp wel geaard? Je wilt jouw gouden avontuur natuurlijk niet in kortsluiting of brand laten eindigen!

Wil je zeker weten of jouw lamp voldoet aan de huidige eisen? Steek dan je licht eens op bij een erkend elektricien zoals Van Bentem Elektrotechniek.

Spoed? Bel 06-23338885