Wat is een meetrapport en waar bestaat het uit?

Meetrapport brengt risico’s in kaart

Uit onderzoek blijkt dat in 40 procent van alle Nederlandse woningen de elektrotechnische installatie is verouderd. En een verouderde installatie is niet berekend op de grote hoeveelheid apparaten die we tegenwoordig gebruiken. Hierdoor neemt het risico op kortsluiting, ongelukken en brand enorm toe. Het is daarom van belang om te weten of jouw installatie nog wel veilig te gebruiken is. Als erkend installateur kan Van Bentem Elektrotechniek jouw installatie doormeten en alle bevindingen in een helder meetrapport weergeven. Zo zie je direct waar je aan toe bent.

Kortsluiting door een verouderde installatie

Elk jaar branden er huizen af en gebeuren er ongelukken door overbelasting van verouderde elektrotechnische installaties. Hoe meer apparaten er op de installatie zijn aangesloten, hoe groter de kans op kortsluiting, ongelukken en brand. In de tijd dat jouw elektrotechnische installatie is aangelegd, bestonden bepaalde apparaten misschien nog niet. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen of een laadpaal? Die zorgen voor extra belasting, een uitbreiding in de groepenkast is dan absoluut aan te raden.

Met een installatiecheck door een van onze erkende installateurs zie je snel waar eventuele problemen zich kunnen voordoen.

Onderdelen installatiecheck

Een installatiecheck door Van Bentem Elektrotechniek bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Groepenkast doormeten
  • Aardlekschakelaar testen
  • Aarding groepenkast doormeten
  • Visuele controle van elektra onderdelen
  • Installatie controleren op sluitingen
  • Aarding badkamer onderzoeken
  • Eventuele verborgen storingen blootleggen

Alle bevindingen legt de installateur nauwkeurig vast in een meetrapport. 

Helder advies op basis van het meetrapport 

Na de installatiecheck ontvang je een meetrapport waarin eventuele risicos worden aangegeven, en een passend advies om de onveilige situaties op te lossen. Als je dat wilt, voeren we meteen de nodige reparaties uit. Zo ben je verzekerd van een goedgekeurde installatie en een veilig huis. Dat is wel zo prettig. Daarnaast adviseren we je graag over energiezuinige verlichting en apparaten, en over het installeren van rookmelders.

Loop geen risico en vraag vandaag nog een erkende installatiecheck aan.

Spoed? Bel 06-23338885