Investeer in veiligheid

Investeer in veiligheid

Je veilig voelen gaat veel verder dan een goed slot op de deur of dievenklauwen op je ramen. Ook als je niet thuis of op je werk bent, wil je je geen zorgen maken over je eigendommen. Als alarmsysteemexpert kent Van Bentem Elektrotechniek de voordelen van goede beveiliging als geen ander. Je leest er meer over in dit blog.

Alarmsysteem of beveiligingssysteem?

Als je nadenkt over het beschermen van je woning, winkel of bedrijfspand, dan kom je meestal uit op het installeren van een alarmsysteem. Een alarmsysteem waarschuwt jou of een meldkamer bij tekenen van inbraak. Een beveiligingssysteem gaat nog een stap verder: die waarschuwt je als iemand in de buurt komt van je woning of bedrijfspand. Meestal is een beveiligingssysteem een uitgebreid alarmsysteem, met extra bewegingssensoren en camera’s.

tuinverlichting

Alarmsysteem woning

Welk alarmsysteem is geschikt voor het beveiligen van jouw woning? In de meeste gevallen is een basissysteem al voldoende. Denk aan een draadloos of bedraad systeem, waarbij je sensoren op de ramen en deuren plaatst. Je activeert en deactiveert het systeem met een code. Gaat een raam of deur open als het systeem is ingeschakeld? Dan hoor je een alarm en krijg je een melding op je telefoon.
Een basissysteem is uit te breiden met afstandsbediening, bewegingssensoren, camera’s, een buitensirene en meldkamerservice. In het laatste geval wordt een alarm door iemand van het beveiligingsbedrijf opgevolgd. Uiteraard gaan uitbereidingen gepaard met extra kosten, maar ook met extra veiligheid.

Alarmsysteem bedrijf

Wil je je winkel of bedrijfspand beveiligen? Kies dan in ieder geval voor een beveiligingssysteem dat bestaat uit meerdere camera’s én alarmopvolging door een meldkamer. Een inbraak in een winkel of bedrijfspand levert namelijk vaak een hoop schade en regelwerk op. Dat kun je voorkomen door een melding bij verdachte omstandigheden. En als er dan toch wordt ingebroken, wil je zoveel mogelijk bewijsmateriaal voor de politie en de verzekeraar. Ook daar helpt zo’n uitgebreid alarmsysteem je bij.

VEB-certificaat

Investeer je zo’n goed alarm- of beveiligingssysteem, laat de installatie dan over aan een installateur met een VEB-certificaat. De VEB is de Vereniging van Erkende Beveiligingsbedrijven. Van Bentem Elektrotechniek heeft het VEB-keurmerk en voldoet daarmee aan de strengste eisen in de beveiligingsbranche. We mogen ons dus met recht alarmsysteemexpert noemen. Meer weten? Lees meer over onze alarmsystemen en ons VEB-keurmerk.

Spoed? Bel 06-23338885